Tips Membuat Ads Yang MENARIK

Hi. Tengah buat apa tu? Tengah design ads ke? Sifu nak share tips nak cantikkan dan menarikkan lagi ads anda. Pastikan design kita terang bila design ads ni. Sebab manusia memakan masa dalam 3 saat je nak buat keputusan untuk klik atau tidak ads kita.. so grab your chance and your customer! πŸ‘

Bukan apa, cuma Sifu nak cadangkan jika boleh untuk design sebegini untuk naikkan lagi ROI dari ads.. ☺️

1) IMEJ: Gambar sebaiknya se”clear” yang mungkin. Ambil gambar yang jelas, janganlah crop pecah-pecah. Sebab akan menjejaskan mata prospek nak klik ads kita. Gambar lebih jelas, lebih cepat prospek tertarik nak klik ads anda.

2) LOGO: Untuk produk dah glamour biasanya tak jadi masalah untuk prospek recognise in a second.. tapi seperti gambar juga, sebaiknya letak logo yang jelas. Lebih senang nak recognise dari jauh in a few second.

3) FONT: Elakkan penggunaan font yang senget dan sukar di baca sekali imbas. Ingat, prospek hanya ada maksimum 3 second untuk buat keputusan klik atau tidak ads kita.. pilihlah font menarik dan mudah di baca dengan jelas sekali imbas..

Sifu bukan nak komen, sebab Sifu pun kurang pandai.. tapi sekadar berkongsi dari pengalaman lebih 11 tahun dalam Google Ads untuk tingkatkan ROI dari ads berbentuk imej.. lagi-lagi ads ni ada kos, jadi rugi jika tak dapat return setinggi mungkin dari kos yang dilaburkan..

Nak join tak kelas kami pada 12 & 13 Oktober 2019? πŸ€” kalau nak join klik link ini πŸ˜†

GoogleAds #Google #SifuAdwords #BisnesMarketing

Komen & Pendapat Anda?

Taipkan komen atau mesej anda...

Alamat emel anda tidak akan dipaparkan. * diwajibkan isi.

*